Aanleiding tot aanschaf OverlanderAanleiding


Het gevoel van de ultieme vrijheid, rijden naar en komen op plekjes waar je normaliter niet kunt komen /-rijden. Je eigen pad & tijd bepalen, je dag indelen en op de mooiste plekjes overnachten / verblijven waarvan je in de ochtend niet wist dat je daar zou komen.

Met al wat 4x4 ervaring opgedaan te hebben op IJsland, Zuid Afrika, Swaziland en Lesotho was de definitieve doorslag onze reis naar Namibië.
Met de kinderen door Nambië - een self-drive met een 4x4, daktent en zelfvoorzienend door het land trekkend.

Bovenstaande (én de financiële middelen) gaf de doorslag om zélf een 4x4 aan te schaffen waarmee we konden "Overlanden".Alvorens deze 4x4 reis naar Namibië te hebben gemaakt, hebben we ons terdege voorbereid en een 4x4 cursus gevolgt bij  https://www.harrieschoutenreizen.nl/4x4-cursusdagen . 
Dit was écht een leuke informele cursus waar we daadwerkelijk iets aan gehad hebben.
De-/inflating van de banden, differentieel, sperr etc... alles wordt haarfijn uitgelegd en daarna natuurlijk in de praktijk brengen en ervaren wat dergelijke auto's in hun mars hebben - geweldig!
In Nambië ook écht wat aan de cursus gehad. Daar waar anderen bleven steken in het mulle zand hadden wij de banden al gedeflate en konden doorrijden...... 
Als er daar bij sossusvlei geen traktor had gestaan voor de mensen die zich ingegraven hadden - dán hadden we natuurlijk geholpen :-)

Tip: mocht je uberhaupt vast komen te zitten en heb je je rijplaten voor-/ónder je banden geschoven.... maak ze dan vast met een touw onder de auto door naar de trekhaak of bumper aan de achterzijde van je auto. Maak ze daar vast om achter je aan te slepen als je eenmaal weer rijdt.
Daar waar de ondergrond weer vaster is kun je stoppen en de rijplaten weer op de juiste plek vastmaken.
Érg handig en safe als er ook wilde katten rondlopen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten