Huren van een 4x4 auto


Het mooist is natuurlijk om met je eigen Overlander te reizen, de wereld is je huis en ultieme vrijheid.

Dit lukt vaak / nog niet in een normale (lees korte) vakantie als je écht verder weg wilt. Verschepen voor een paar weken reizen is meestal geen optie. Dan huren we een 4wd en doen daar niet moeilijk over.


Voor het huren van een 4x4 auto letten we op een aantal zaken die van belang zijn voor ons.
  1. Waar gaan we heen en wat is het klimaat in dat seizoen. Afhankelijk hiervan kiezen we voor een Camper-achtige 4x4 waar je ook binnen kunt zitten en leven bij koud en slecht weer. Meestal zoeken we een zonnige bestemming op en leef je lekker buiten al dan niet onder de awning.
  2. Daarna wordt de route bepaald, doen we meestal zelf en kijken wel op de verschillende reizen site's en zetten soms e.a. uit op FaceBook om ideeën op te doen. Zowel de route, het klimaat en de gesteldheid van de Off-road wegen bepalen het type auto en de voorzieningen in en aan de 4x4.
  3. Het loont de moeite om diverse bedrijven aan te schrijven voor een vrijblijvende offerte. Deze zijn dan te vergelijken en onderling te gebruiken voor een geschikte deal.
  4. Aandachtpunten zijn sowieso:
  • Verzekering / all-risk en het al dan niet afkopen van het eigen risico. NB. waterschade is nooit verzekerd - dus loop altijd watercrossings vóór, mbt diepgang etc..!
  • Ruitschade - hetgeen soms apart kan / moet worden verzekerd.
  • Het aantal reservebanden - denk ook aan een lijst met garage's (en telefoonnummers) voor je route - waar je mag aankloppen van de verhuurder...
  • Aantal kilometers wat je mag afleggen. Meestal is dit ongelimiteerd.
  • Waar mag je rijden / welke stukken van de route zijn gedekt / waar is het eigen risico en waar mag je sowieso niet komen van de verhuurder ( denk bijvoorbeeld aan de " Van Zylspass" in Namibië.Geen opmerkingen:

Een reactie posten